Delfi andmetel on Tallinki laevadel jätkuvalt ruumides, kus toimub toidu ja alkoholi serveerimine, suitsetamine osades laudades lubatud. Seega valitseb laevadel põhimõtteliselt sama olukord, mis maa-Eestis enne tubakaseaduse jõustumist 5. juunil käesoleval aastal.

Tarbijakaitseamet on seisukohal, et vastavalt tubakaseadusele on toitlustusasutustes suitsetamine keelatud, välja arvatud selleks spetsiaalselt kohaldatud ruumis. Tallink aga arvab, et piisav on ruumides, kus serveeritakse kerget sööki ja jooke asuvad suitsetamisalad nõuetekohaselt tähistada.

“Tallinki Eesti lipu all sõitvatel laevadel järgitakse EV tubakaseadust ning vastavalt sellele on korraldatud ka suitsetamisvõimalused välistekkidel, suitsetamisruumides ja –aladel,” on ainus kommentaar, millega Tallinki kommunikatsioonijuht Luulela Lääne soostub antud teemat selgitama.

Tarbijakaitseamet ei nõustu Tallinki komminikatsioonijuhi meedias avaldatud seisukohaga, et baar või muu sarnane koht ei ole käsitletav toitlustuskohana ehk toitlustusettevõttena ainuüksi tulenevalt asjaolust, et selles pakutakse jooke ja kergeid suupisteid.