Tallink Stari pardal kodumaale jõuda lootnud Artur tõdes Delfile, et kõmakas, mis autoteki alla kukkumisega kaasnes oli vägev ja see kaikus läbi kogu laevakere. „Igavene pauk käis ja laev lõi kõikuma, siis ma läksin alla vaatama, mis toimub,“ kirjeldas ta.

Autotekile jõudes avanes talle vaatepilt, kus paar suurt veokit olid ülemiselt autotekilt alla kukkunud, jättes enda alla veel vähemalt ühe veoki.

Artur oli ka ise autoga laevale tulnud ning nüüd teab ta seda, et saab oma sõiduki kätte alles kõige paremal juhul reede õhtul. Tema sõnul on suurem osa laevale jõudnud autodest seal jätkuvalt lõksus.

Rahvas jäi Arturi sõnul suhteliselt rahulikuks, kuid laevapere poolt oleks võinud olla pisut rohkem infojagamist. „Kes ise läks uurima, see sai teada, mis toimub,“ lisas ta.

Autoga Starile pääsemist oodanud Laura rääkis, et vahejuhtum leidis aset vahetult enne nende laevale sõitmist. „Ootasime laevalepääsu, kuid me õnneks ei jõudnudki nii kaugele,“ ütles koos väikese lapsega reisinud naine.

„Kõik hakkas algusest peale venima. Veel Stari graafikujärgse väljumise ajal pandi autosid peale,“ rääkis ta. „Üks hetk hakkasid veokid laevast tagurpidi välja tulema. Seejärel sõitsid päästeamet ja politsei kohale,“ kirjeldas ta.

Laura nentis sarnaselt Arturile, et laevafirma poolt reisijatele kuigi palju infot ei antud. „Inimesed omavahel rääkisid, mina sain juhuslikult teada, et siin läheb veel tunde ja laev üldse ei välju,“ jätkas ta.

Kõiki autosid tema hinnangul niipea kätte ei saada, kuna alla kukkunud veokid on päris suure osa sõidukite väljapääsutee blokeerinud.

Laura ütles, et sai uue pileti hilisemale Tallinki väljumisele. Artur avaldas samuti lootust, et saab viimase laevaga koju, mis pidi väljuma kella 22.30 paiku, kuid see väljumine lükkus tublisti edasi.