"Kindlasti ei ole loata lisauksekaardi tegemine ja kajutisse sisenemine meil lubatud ning mõistame sellise käitumise loomulikult hukka. Sellisel juhul on tegemist ametipositsioonist lähtuvate õiguste ja usalduse raske kuritarvitamisega," ütles Luulea Lääne Delfile.

Lääne sõnul kuulis ettevõtte juhtkond alles nüüd sellest, et Madison kopeeris väidetavalt Tallinki laeval töötades naistöötajate uksekaarte, tungis loata nende kajutitesse ning ahistas naiskolleege.

Kui ettevõte oleks säärastest vahejuhtumitest kuulnud Madisoni laeval töötamise ajal, siis oleks Lääne sõnul alustatud sisejuurdlust, mille tulemustest sõltuvalt oleks tehtud otsus. "Juhul kui saab kinnitust sellisel kujul ametipositsiooni kuritarvitamine, on tulemuseks kohene töölepingu lõpetamine," kinnitas Lääne.

Lääne sõnul kogutaks sellise juhtumi korral tõendeid, mida politsei saaks kasutada, juhul kui kannatanud politseisse pöörduvad. Ta lisas, et sarnaste juhtumite puhul peab avalduse politseisse tegema kannatanu, kuna ettevõte kannatanu eest sellist kaebust esitada ei saa.

Kui kannatanud pöörduvad politseisse ja täpsustavad, kus ja millal vahejuhtumid aset leidsid, siis saab Tallink juhtumi uurimisele kaasa aidata.

"Kindlasti saame tagantjärele tuvastada isiku, kes on teinud kajutisse sisenemiseks lisakaardi, sest selleks on õigused ja võimalused vaid väga piiratud arvul töötajatest," rääkis Lääne. "Ühtlasi on logid nii vastaval arvutiprogrammil kui ka ukselukul, mis näitab, millise kaardiga on mis kell sisenetud."

"Juhul kui kannatanud on otsustanud praegu siiski politseisse pöörduda, püüame omalt poolt asjaolude selgitamisele igati kaasa aidata," kinnitas Lääne.

Jaak Madison ütles Delfile, et peab süüdistusi Tallinki laeval töötamise ajal naistöötajate kajutitesse tungimise ja naiste ahistamise kohta absurdseteks.