Talgumuljeid koguneb korraldajate teatel igalt poolt – inimesed rõõmustavad taaselustuva talgutraditsiooni ja osalejate rohkuse üle. Mitmel pool rõõmustatakse, et pered said kokku välismaal elavate laste ja sugulastega. Mõnel pool rõhutati, et lõpuks ometi on ka vallajuhid talgupäeval kohale tulnud. Pärast päikselist talguhommikut tuli teateid ka heitliku ilma kohta: Raplamaal sadanud rahet ja Läänemaal lund.

Enamik talgulisi on praeguseks kinnitanud keha, sest käes on lõunasöögi aeg. Nagu ikka, kuulub menüüsse nii talgusupp, kodused küpsetised kui muud head paremat. Talgujuhtide sõnul podises tänavu supipadades frikadellisupp, kana-klimbisupp, makaronisupp ja uhhaa, samuti traditsioonilisemad seljanka, hernesupp, borš ja kapsasupp, talgulistele on pakutud ka kartuliputru, mulgiputru ja plovi.

Maitseküttide jaoks on talgud samuti elamusi pakkunud: Koila külas pakuti maitsvat suitsuliha, Narvas sushit, Koksvere maaseltsi naised tegid magusat ja soolast saia. Talgutööde puhkepausidel on hoitud mõnusat meeleolu ja mängitud talguhundi lauamängu, paljudes kohtades köevad saunad. Mõnel pool jätkatakse pärast töist talgupäeva mõttetalgutega just sauna juures, mõnel pool lõpetab talgupäeva ühine grillimine. Alatskivil tuleb sealse piirkonna talgulistele õhtul suur simman.

Talgujuhid on välja toonud erinevaid talguleide: Tsoorus leiti tiigist varastatud jalgratas, Tahkurannas leiti aidast vanu hälle, Keedika külas leiti vana söega triikraud, Metsanurme talgutel avastati tiigist saar ja USA sõdurid avastasid Eestimaad, Petserimaal leiti vanu keskaegseid riste.

Suurematest viperustest ei ole seni teada antud: üks talguline on siiski vigastanud saega kätt ja vajas arstiabi, üks talgujuht on saanud talgutel nina pihta ning pidanud arsti juures käima. Tartu Peetri kiriku keldrist leiti kaks granaati ja Paldiskist miin – mõlemas paigas kutsuti kohale Päästeamet.