Transpordi ametiühingu esimehe Peep Petersoni sõnul on Tallinna linnale kuuluva firma käitumine erakordselt jõhker - töötajaid ähvardatakse, ametiühingu esindajatele tehakse takistusi töötajatega suhtlemisel ning eemaldatakse reisijatele mõeldud streigiinformatsiooni, kirjutab ERR Uudised.

"Töötajad püsivad veel ühtsena, kuid garantiid bussiliikluse seiskumise osas enam anda ei julge," ütles Peterson.

Tema sõnul kavatseb ametiühing tööandja käitumist streigijärgselt arutada nii tööala kui kriminaalõiguse juristidega. "Ähvardustega liialdajad saavad varem või hiljem seadusjärgse karistuse," kinnitas Peterson.

TAKi pressiesindaja ütles, et ühtki streikida kavatsevat bussijuhti ettevõtei ähvardata. See, kas liituda streikijatega või mitte, on igaühe enda otsus, ütles Roht Delfile. Karistusi streikimise eest ei järgne, lisas ta. Ta lisas, et streikivaid bussijuhte ei saa ka karistada näiteks tööeeskirjade rikkumise eest - see hõlmaks näiteks hoopis selliseid juhtumeid, kus juht on jätnud bussi poolele liinile seisma jne.

Ametiühingu poolt välja kuulutatud toetusstreik pealinna ühistranspordis peaks kava kohaselt algama kell 10.15 ja kestma tund aega.