"Linn on lund täis. Kiita ei ole midagi, sõita on raske," selgitas Delfile Tallinna autobussikoondise pressiesindaja Sirje Roht. "Sõidugraafikust ei ole praegu mõtet rääkida. Bussid sõidavad, kuidas lumeolud lubavad."

Samas ei kipu inimesed Rohti sõnul sellest aru saama, et bussid ei suuda graafikus püsida: "Telefonid on helistamisest punased ja tüüpilise linlase küsimus on, et mis need liiklusummikud siia puutuvad, buss peab õigel ajal tulema."

"Bussid on kõik liinidel, kuid sõita on täna raske. Ilmastiku ja teeolude tõttu liiguvad bussid kuidas võimalik ja bussijuhid annavad endast parima, kuid osadel liinidel võivad bussid siiski ka õhtuse tipptunni ajal hiljaks jääda," rääkis Roht.

Suuri probleeme oli hommikul liikumisel ka trollidel. "Hommikul lubati igaljuhul lõunaks peatused puhtaks teha," märkis Jaan Rõõmussaar Raepressist. Tema kinnitusel annab olukorra paranemiseks õhtul lootust ka asjaolu, et kella 14 paiku on loota lumesaju vaibumist.

Hommikul oli libedus eriti hull, sest lume sulatamiseks maha puistatud sool vajab mõjuma hakkamiseks aega umbes poolteist tundi.