Autobussikoondise pressiesindaja teatas, et täna kella 13 seisuga oli TAK saanud nimekirja bussijuhtide kohta, kes soovivad ametiühingu esindaja sõnul ühineda streigiga.

"Eeldusel, et meile edastatud info on tõene, võimaldab see tagada Tallinna Transpordiameti soovil eelisjärjekorras meie bussiliinide 1A, 5, 7, 17, 18, 21A, 40, 60, 67 töö vaba graafiku alusel, samuti koolibusside töö. Kui selgub, et ametiühingu poolt antud informatsioon ei ole õige, tekib uus olukord, millest teavitame linlasi jooksvalt," teatas TAK kodulehe kaudu.

TAKi esindaja sõnul üritab firma täna läbi analüüsida kõik võimalused ja täiendavate ressursside selgumisel tagada teiste suurema sõitjatekoormusega liinide teenindamise.

Tallinnas samuti transporti korraldav MRP Linna Liinid AS esindaja teatas Delfile, et neil ükski buss homme ei sõida.

Tallinna autobussikoondis sai reedel kirja transpordi- ja teetöötajate ametiühingu (ETTA) juhatuse esimehelt Peep Petersonilt, et ETTA juhatus on otsustanud korraldada 8. märtsil Tallinna autobussikoondises toetusstreigi. Kirjas teatati, et streigis osalevad liinidel sõitvad bussijuhid, v.a. valvebusside juhid ja selle aktsiooniga toetatakse ametiühingute keskliidu ning haridustöötajate streiginõudeid. Ühistranspordi seisak kestab terve päeva, alustades hommikul kell 4.00 ja lõpetades öösel kell 2.00.