Silmapaistev Noor Eestlane programmi eesmärgiks on tunnustada noori, kes on sotsiaalselt vastutustundlikud liidrid ühiskonnas, kes motiveerivad oma tegevusega ka teisi noori püüdlema eeskujulikkuse ja ühiskondlikku vastutustundlikkuse poole. Sellel aastal 16. korda toimunud konkursi laureaadi tiitlile pretendeerisid kaheksa nominenti ning laureaate aitas traditsiooniliselt valida kümneliikmeline žürii.

Sellel aastal kandideerisid Silmapaistev Noor Eestlane laureaadi tiitlile kaheksa nominenti, kes kõik on eestlastele oma saavutuste kaudu väga tuttavad. Nominendid olid Inglise Kuningliku Draamakunstiakadeemia õppejõud Jüri Nael, Victory Trainings koolitaja ja tegevjuht Harald Lepisk, Kriss Soonik Loungerie disainer ja omanik Kriss Soonik, saate Pealtnägija toimetaja-saatejuht Mihkel Kärmas, Rakvere linnavolikogu esimees Marko Torm, Click & Grow asutaja Mattias Lepp, Restorani Fäviken Magasinet sous chef Peeter Pihel, Aus Design juhataja ja disainer Reet Aus. Kolmeks laureaadiks valiti Jüri Nael, Mattias Lepp ja Reet Aus.

Traditsiooniliselt aitas kolme laureaati välja selgitada kümneliikmeline erinevate erialade spetsialistidest koosnev žürii. Sellel aastal kuulusid žüriisse Evelin Ilves, Eerik-Niiles Kross, Alar Kolk, Baruto ehk Kaido Höövelson, Ando Kiviberg, Meelis Mandel, Andres Arrak, Jaan Tammsalu, Kristiina Treial ning Eesti Ettevõtlike Noorte Koja president Kristjan Täht. Kolm žüriiliiget – Ando Kiviberg, Kaido Höövelson ja Alar Kolk – on varem ise tunnustatud Silmapaistvateks Noorteks Eestlasteks (vastavalt 2000., 2009. ja 2012. aastal). Žürii hindas nominente vastavalt programmi rahvusvahelistele hindamisreeglitele.