Stuudios arutlesid problemaatiliste rahvasaadikute teemal eurosaadik Indrek Tarand, riigikogu liige Jevgeni Ossinovski, suhtekorraldaja Janek Mäggi ja EBS-i Eetikakeskuse juhataja Mari Kooskora.

"Fookus" näitas saates eelsalvestatud telefonikõnesid Jaak Madisoni, Lauri Laasi ja Priit Toobaliga.

Vaata videot telefoniintervjuudest SIIT

Riigikogu sotsiaaldemokraatliku fraktsiooni liige Jevgeni Ossinovski ütles Jaak Madisoni ja teisi problemaatilisi võimukandjaid kommenteerides, et riigikogus toimib teatud institutsioonikaitse mehhanism: "Omade kohta ei taheta halvasti öelda, kuigi viisakad riigikogu liikmed saavad aru, mis toimub," vahendab Tudeng TV. 

Ossinovski nõustus "Fookuse" saatejuhiga küsimuses, et Jaak Madisoni juhtum on riigikogu liikmete seas taunitav. "Piir, kus teha vahet poliitilistel rünnakutel ja mitteaktsepteeritaval käitumisel, on inimestel erinev," lisas Ossinovski.

Madisoni kinnitas Tudeng TV-le, et endiste Tallinki kaastöötajate suunal ei ole ahistamist toimunud ning Postimees mängib keskkriminaalpolitseid ja tegeleb omavolilise jälitustegevusega. 

Muu hulgas uuriti kahes kohtuastmes süüdi mõistetud keskerakondlaselt Lauri Laasilt, miks ta tagasi astunud pole. Laasi vastus oli enesekindel: "Lõplik õigeks- või süüdimõistmine toimub ikkagi kolmandas astmes. Eesti kohtusüsteem on kolmetasandiline, soovin need astmed kõik läbi käia ja tagasiastumine tähendaks enese süüdi tunnistamist. Kuna ma ei tunne endal mingit süüd, siis ma ei astu tagasi." Lühikesest telefoniintervjuust selgus ka, et Laasi kardab tööd kaotada, sest kui kord mandaadist loobunud, ei saaks enam riigikokku tagasi minna. 

Indrek Tarandi sõnutsi võib Rosimannuse vaba ligipääs Stenbocki majja seada ohtu Eesti julgeoleku. "Stenbocki majas elab mingi ahjualune, kes tuleb uksest sisse ning läheb kuhu tahab. Kas kaitsepolitsei on seda kontrollinud?" küsis Tarand.

Vaata täispikka TUDENG TV saadet "Fookus" SIIT.

"Fookus" on veebitelevisiooni Tudeng TV arutelusaade, kus vaatajatel on ühiskonna tegelastele võimalik oma argumente esitada. Läbi kollektiivse dialoogi jõutakse probleemsete teemade tuumani ja võimalike lahendusteni.