Justiitsministeerium saatis kolmapäeval narkokulleritele Mare Haabule ja Ervin Berhnardile ning mõrva eest süüdi mõistatud Hando Kersile teate, et neil tuleb see summa rahandusministeeriumi arveldusarvele ära maksta.

Justiitsministeerium selgitas, et nende Eestisse toomine läks maksma 106.650 krooni, mis jagati nende vahel võrdselt. Selle sees on sõidukulud, konvoi ülalpidamiskulud, reisikindlustus ja muu.

Justiitsministeeriumi kantsleri Priidu Pärna allkirjaga kirjas märgitakse, et Eestil on vangide äratoomiseks kulunud raha tagasi küsimiseks õigus vastavalt Taiga sõlmitud kokkuleppele.

Keskkriminaalpolitsei eriüksuse K-komando ja Interpoli Eesti osakonna ametnikud tõid kolm eestlasest vangi Tallinnasse 13. mai hommikul.

Tai valitsus rahuldas Haabu, Bernhardi ja Kersi Eestile üleandmise taotlused tänavu 17. märtsil. Ülejäänud kaks eestlannadest vangi Reet Kazantseva ja Kairit Aron saavad tulla karistust kandma Eestisse siis, kui neil täitub kaheksa aastat karistuse kandmisele asumisest Tais.

Eesti esitas Tai võimudele Bangkoki vanglas olevate Eesti kodanike üleandmispalve mullu septembris. Riigikogu ratifitseeris Eesti ja Tai vahelise vangide vahetamise leppe 2001. aasta septembris, Tai parlament ratifitseeris selle 2000. aasta detsembris.