Tai vanglas ootavad kodumaale saatmist Reet Kazantseva ja Kairit Aron, kes mõlemad jäid 1995. aastal Tai ametivõimudele vahele suure koguse narkootikumidega ja said 15-aastase vanglakaristuse.

Justiitsministeeriumi pressiesindaja sõnul ei ole veel täpselt teada, millal Tai vanglas istuvad eestlannad kodumaale tuuakse ja kes neile järele sõidab.

Kazantseva, Aron ja nende kaaslased Mare Haabu ja Ervin Bernhard jäid 1995. aasta juunis Bangkoki lennujaamas Tai politseile vahele 5,8 kilogrammi heroiiniga. Tai politseile vahele jäänud nelik kuulus eestlastest narkokullerite üheksaliikmelisse rühma, viis eestlast pääsesid hilisema lennureisiga Praha kaudu heroiinilastiga Taist välja.

Riigikogu ratifitseeris Eesti ja Tai vangide vahetamise leppe 2001. aasta septembris, Tai parlament ratifitseeris selle 2000. aasta detsembris.

Eesti esitas Tai võimudele Bangkoki vanglas olevate Eesti kodanike üleandmispalve mullu septembris. Tai valitsus rahuldas Haabu, Bernhardi ja mõrva eest vanglas istunud Hardo Kersi Eestile üleandmise taotlused tänavu 17. märtsil. Ülejäänud kaks eestlannadest vangi jäid toona veel väljaandmisotsust ootama.

Keskkriminaalpolitsei eriüksuse K-komando ja Interpoli Eesti osakonna ametnikud tõid kolm eestlastest vangi Tallinnasse 13. mai hommikul.