Kolm aastat tagasi tappis Kers seksitööstuse poolest kuulsas Tai kuurortlinnas Pattayas vene ärimehe Konstantin Povolotskovi (36), kui too hakkas talle kuuluva restorani ees autosse istuma. Väidetavalt tunnistas Kers hiljem üles, et teenis palgamõrva eest 5500 USA dollarit (umbkaudu 93 000 krooni).

Tai politsei vahistas Kersi neli päeva hiljem Bangkoki lennujaamas, kus ta tunti ära mõrva pealt näinud inimeste kirjelduste põhjal,kirjutab Postimees.

Tai seaduste kohaselt ähvardas Kersi surmanuhtlus, väidetavalt päästis teda kõige rangemast karistusest puhtsüdamlik ülestunnistus.

Kinnitamata andmeil kirjutas Kers mõni kuu hiljem Tai kuningale armuandmispalve, milles palus oma kinnipidamisaega lühendada või lubada tal kanda karistust Eesti vanglas.

Esialgu pole teada, kas Kersile laieneb Taiga sõlmitud kurjategijate üleandmise kokkulepe ja Kers saab oma karistusaega kanda Eestis. Tai Kuningriik on kurjategijate üleandmise kokkuleppe ratifitseerinud, enne selle jõustumist peab seda tegema ka Riigikogu.

Lähedastele on Kers kirjutanud, et kinnipidamistingimused on Tai vanglas väljakannatamatud. Temaga oli ühes kambris 30 inimest, valitses kohutav räpasus, vesi ei kõlvanud juua ja süüa anti ainult riisi.

Peale Kersi kannavad Tai vanglas kuuendat aastat karistust neli Eesti narkokullerit, kelle karistusaega on vähendatud 15 aastale