"Valitsusjuht eelistab alati sõita turistiklassis, kuid suuremate ametlike peaministri töövisiitide puhul amet kohustab vastuvõtvasse riiki saabudes kasutama äriklassi," ütles valitsuse meedianõunik Liina Kersna Delfile.

Meedianõuniku sõnul on peaminister tänavu käinud 13 välisvisiidil, neist vaid kahel korral on ta maksumaksja kulul sõitnud äriklassis. "Näiteks paavsti ametisse pühitsemisele sõitis peaminister äriklassis, kuna see visiit tuli ootamatult ning tavaklassi pileteid ei olnud enam saada," ütles Kersna Delfile ning lisas, et osaliselt sõitis peaminister äriklassis ka Tadžikistani visiidile minnes.

Üldse käib peaminister aastas keskmiselt 24-26 välisvisiidil ning reeglina sõidab peaminister turistiklassis.

Kultuuriministeeriumi kantsler Paavo Nõgene ütles teile viimasel ajal meedias üles tõusnud ärireisi San Franciscosse kommenteerides, et reis maksis temale ja minister Rein Langile kokku 10 000 eurot, kuna vajalikel lennupäevadel puudusid otseühendused lähiriikidest reisi sihtpunktiga ning reis langes turismi kõrghooajale.

Nõgese sõnul oli tegu vajaliku tööreisiga, reisi päevakava on avalik ning ministeerium on avaldanud reisiga seotud detailsed kulud neid varjamata.

"Ministeeriumis kehtib kord, kui reisi sihtpunkti jõudmine võtab aega üle kuue tunni, on ministeeriumi juhtkonnal lubatud lennata mugavamas reisiklassis, lühematel reisidel lennatakse economy reisiklassis," ütles kantsler.