Kevadisel ajal, kui noored metsloomad oma territooriumi piire avastavad, satuvad paljud neist ootamatult nii maanteedele kui ka asulatesse. Seesami kahjukäsitluse osakonna juhataja Ly Jõhviku sõnul põhjustavad noorloomad kevadeti ka üsna palju liiklusõnnetusi, mistõttu tasuks nii linnas kui ka maanteedel tavapärasest tähelepanelikum olla.

Päästeameti kinnitusel on viimastel päevadel Tallinnas pea iga päev teatatud mitmest linna sattunud kitsest või põdrast. "Metsloomadega seotud liiklusõnnetusi toimub kõige rohkem sügisel jahihooajal ning suve hakul, kui noored loomad oma territooriumi piire avastavad. Selle aasta esimese nelja kuuga on Seesam loomadega seotud juhtumeid hüvitatud juba 92 korral kokku 140 000 euro eest," rääkis Jõhvik.

Looma tee ääres nähes tuleb kindlasti auto kiirust vähendada ning püüda looma mitte ehmatada. "Õnneks on päevad juba valgemad ning autojuhtidel on lihtsam loomi tee ääres märgata. Seega tuleks looma märgates kohe kiirust vähendada ning mitte signaali andes teda ettearvamatult käituma panna," selgitas Jõhvik.

2015. aastal hüvitas Seesam kokku 275 loomade ja lindudega seotud liiklusõnnetuse kahju. Hüvitisi maksti kokku 590 000 euro eest. "Loomaga kokkupõrkel on autole tekkivad kahjud on päris suured - keskmine remondikulu möödunud aastal oli 1850 eurot ning üheksal juhul olid kahjud sellised, mille tõttu tuli hüvitada sõiduki turuhind ehk lihtsamalt öeldes auto maha kanda," rääkis Jõhvik.