Rapla politseijaoskonna eriasjade uurija Ritve Reinumäe sõnul märkas tähelepanelik liikleja kahtlase sõidustiiliga veokit Märjamaa vallas ja andis sellest hädaabinumbril 112 politseile teada. „Politseinikud reageerisid teatele ja pidasid veoki Haimre külas kinni. Nad tuvastasid selle roolis olnud 56-aastasel Läti kodanikust mehel alkoholijoobe ja pidasid ta kinni,“ rääkis Reinumäe.

Reinumäe sõnas, et juhtunu suhtes alustati kriminaalmenetlust ja täna määras kohus mehele teo eest karistuse.

„Tänan liiklejat, kes kahtlase sõidustiiliga veokist politseile teada andis. Tema abiga võisime päästa kellegi elu. See aga ei vabanda veoki roolis olnud mehe teguviisi. Alkoholi tarvitanud sõidukijuht ei taju ümbritsevalt adekvaatselt ja seab seeläbi ohtu iseenda ja teised liiklejad,“ ütles eriasjade uurija.

„Leppisime alkoholijoobes roolist tabatud mehe ja tema kaitsjaga kokku kümne kuu pikkuses vangistuses, mis pööratakse täitmisele siis, kui ta peaks kahe aasta pikkuse katseaja jooksul uue kuriteo toime panema,“ ütles prokurör Milvi Pruus. Prokuröri sõnul on järgmise kuriteo korral karistuseks juba reaalne vangistus, mida pikendatakse praegu tingimisi mõistetud 10 kuu võrra.

„Esmakordse kuriteo toime pannud mehe jaoks peaks see karistus olema piisav motiiv edaspidi sellisest käitumisest hoiduda,“ märkis Pruus.