Võlakustutusest kuuldes tekkis ajakirjandusel rida lihtsaid ja loogilisi küsimusi, mida üritati Savisaarelt küsida, aga mille eest pagemisel näitas Savisaar silmatorkavat meisterlikkust.

Näiteks tahtis Delfi teada, kas Savisaarele honorari maksnud Arsai Investments on Savisaare enda kontrolli all olev fond? Kui pole, siis kes seda juhib? Kas honorariga laenu kustutamine viitab sellele, et 2009. aastast pärit laenuleping ärimees Peter Kaiseriga oli fiktiivne? Milline oli honorari ja laenulepingu suhe parasjagu käimasolevasse kriminaalasja, mis puudutab Savisaare tegemisi ja mida uuritakse rahapesu ja altkäemaksu võtmise paragrahvide järgi?

Küsimused on lihtsad ja ühelgi ausal poliitikul ei tohiks olla raskusi neile vastamisega. Savisaar aga soovis igati vastamist vältida. Alljärgnevalt toome ära väikese ülevaate sellest, kuidas Delfi on üritanud Savisaart tabada ja mida Savisaar on vastu teinud.

12. juuli

Delfi kirjutas reedesel päeval, et Savisaare kaks laenu suuruses üle 200 000 euro on kustutatud. Savisaar volitab vastama oma advokaadid firmast Lextal. Selle firma advokaat Oliver Nääs teatas, et kustutati üks võlg suuruses 173 551 eurot raamatu "Tõde Eestist" honorari eest. Honorari maksis Arsai Investmentsi nimeline asutus, mida on nimetatud nii keskerakondliku maailmavaate edendamise sihtasutuseks kui perekonnafondiks. Vastuseta küsimuseks on jäänud siiani, kas Arsai Investmentsi kontrollib Savisaar ise või keegi teine.

15. juuli

Pärast nädalavahetust saabub esmaspäev, mis Savisaarel kulub Venemaa purjelaeval Krusenstern Sillamäele sõites. Sillamäel proovib Delfi kaastöötaja Savisaarelt laenu kohta küsida, aga ainsa ajakirjandusväljaandena lastakse linnapea juurde PBK.

Savisaar Krusenstern

16-17 juuli

Savisaar viibib linnavalitsuse teatel Lõuna-Eestis ja kohtub kohalike omavalitsusjuhtidega. Kus ta täpselt viibib ja kellega kohtub, ei teatata. Delfile teadaolevalt viibis Savisaar Otepääl. 17. juulil teatas Savisaare advokaat Nääs, et läheb suve lõpuni puhkusele ja sel teemal rohkem küsimustele ei vasta.

18-24 juuli

Raepress teavitab Savisaare puhkusest. 19. juulil käis Delfi Savisaare kodutalu juures Lääne-Virumaal ja nägi, et Savisaare ametiauto oli hoovis ja Savisaar ise kodus. Linnapea Delfi küsimustele vastata ei soovinud ja saatis selle asemel kaks last ajakirjanikele pannkooki viima.

Hundisilma

25. juuli

Savisaare puhkus oli lõppenud ja algas järjekordne tööpäev. Delfi meeskond ootas Savisaart linnavalitsuse ees tööpäeva alguses kella kaheksast poole kümneni hommikul, ent Savisaart ei olnud. Hiljem rääkisid Savisaare hingeelu eksperdid, et Savisaar ilmub tööle tihti alles kümne paiku, kui teda võib näha Laagna teel tööle sõitmas.

26. juuli

Seekord proovis Delfi meeskond tabada Savisaart tööpäeva lõpus. Natuke enne kella viit tuli linnavalitsusest välja Savisaare autojuht, nägi ajakirjanikke, helistas kellelegi ja sõitis seejärel maja taha hoovi ja võttis Savisaare hoovist peale ning sõitis minema.

Laupäev, 27. juuli

Savisaar andis vastulöögi ja pani Facebooki üles pildid sellest, kuidas ta oli päev varem käinud Lasnamäele rajatava Kihnu lasteaia ehitustööde ning Arbu lasteaias valmiva spordiväljakuga tutvumas. Samal päeval saatis Raepress ka pressiteate sellest, kuidas Savisaar käis Tallinna kalaturul. Mõistagi mingit eelteadet kummagi sündmuse kohta ei jõudnud. Savisaar hakkas rahva sekka ilmuma suvalistes kohtades juhuslikel kellaaegadel, et mingil juhul ei satuks sinna küsimusi esitama ühtegi ajakirjanikku.

Savisaar avab kalaturu

29.-30. juuli

Esmaspäeval algas uus töönädal, ent ootamatult ilmus linnavalitsuse kodulehele teade, et Savisaar puhkab 29.-30. juulini.

1. august

Juuli viimane päev möödus Savisaare jaoks kergelt, sest Delfi andis talle puhkepäeva ja Savisaar ise väljaspool maja käimisest ette ei kandnud. 1. augustil saabus aga ennenägematu kurioosum, nimelt Viini linnapea Michael Häupli salajane visiit Tallinna. Võibolla on sõna "salajane" vale, aga seda võib nii nimetada, sest muidu väga produktiivsed linnavalitsuse pressitöötajad ei teinud selle kohta ühtegi eelteadet.

Viini linnapea Michael Häupl koos Edgar Savisaarega

Samuti on vaid oletus, et kohtumine toimus Tallinnas, sest parimas konspiratiivses vaimus jäeti targu mainimata kohtumise aeg ja koht, kirjutati vaid, et Savisaar toetab Häupli algatatud Euroopa linnade linnapeade deklaratsiooni, mis rõhutab jätkusuutlike sotsiaalelamuprogrammide jätkamise ja laiendamise vajalikkust.