“Ma ei kao riigi jaoks kuhugi ära. Olen enam kui kindel, et saan meie riigile olla oluliselt kasulikum 100 protsenti riigile kuuluva põhivõrguettevõtja tegevust korraldades kui riigikogu lihtliikmena,” selgitas Veskimägi Delfile.

Küsimusele, kas ta ei tunne, et võiks poliitikuna majanduskriisi leevendamiseks veel midagi ära teha, vastas Veskimägi: “Olen olnud oma väljaütlemistes aus ja proovinud aidata kaasa otsuste langetamisele, mis leevendaks kriisi ja aitaks tuua uut arengut. Kriisis peavad olema ohjad tugevalt valitsuse käes ja paljuski sõltub nendest, kuidas Eesti riik siin kriisis toimib ja millisena sellest kriisist välja tuleb.”

Oma erakonnakaaslaste reaktsiooni oma poliitikast loobumisele Veskimägi pikemalt kirjeldama ei hakanud ning sõnas vaid, et ta loodab väga nende mõistvale suhtumisele.

“Täna ma lahkun poliitikast ega pea plaani poliitikasse tagasi pöördumiseks. Aga ühiskonna asjad lähevad mulle kindlasti jätkuvalt korda ja majanduspoliitilisi — mitte päevapoliitilisi — positsioone, mis ei ole konfliktis minu uue ametiga kavatsen jätkuvalt võtta,” ütles Veskimägi lõpetuseks.

Riigikogulane Taavi Veskimägi teatas täna, et lahkub nii parlamendist kui ka erakonnast ning asub Eesti Energiast eraldatava Eleringi juhi ametikohale.