Parteijuht ütles "Aktuaalsele kaamerale", et erakonnakaaslasi häirib enim Kallas väide noa selgalöömisest omade poolt presidendivalimistel, millega Rõivase arvates kuidagi nõustuda ei saa, vahendab ERR Uudised.

Siim Kallas on siis ainuke, kes pole siiamaani aru saanud, et erakond on leppinud ja edasi läinud?

Võimalik, et on veel paar mõttekaaslast. Aga ütleks küll, et erakonna fraktsiooni ja juhatuse lõviosa on selgelt seda meelt, et erakond peab minema ühtselt edasi ja ei peaks hakkama rakendama repressioone ükskõik kelle suhtes. Erakonda ei vii edasi sisemised arveteklaarimised, vaid Eestile olulised asjad: olgu selleks haldusreformi ärategemine või Eesti eesistumine.

Millist rolli näete Siim Kallasel üldse erakonnas?

See sõltub temast endast kõige rohkem. Loodan, et ta selgitab kõigepealt erakonnakaaslastele, mis mõtted täpselt selle uue parteiga seoses oli. Teiseks, mina olen kogu aeg öelnud, et Kallas on oodatud erakonda oma nõu ja jõuga panustama. Loomulikult oleks ta tugev täiendus ka siis, kui ta otsustaks kandideerida parlamendivalimistel. Kas ta selleks valmis on ja soovib meeskonnas ühiselt edasi minna, seda ta peab ise ütlema.