Täna ilmus välja aga eelmise peaminister Taavi Rõivase tänukiri Inimõiguste Teabekeskusele, mille Rõivas allkirjastas siis, kui oli veel sotsiaalminister.

Rõivas kahetseb tänukirja saatmist, aga nimetab seda formaalsuseks. "Sotsiaalministeeriumi aastapäeva puhul tänati formaalselt eranditult kõiki organisatsioone, kes on ministeeriumiga aastate jooksul kokku puutunud või koostööd teinud. Tagant järele saab öelda, et see oli viga, sest minu silmis ei vääri Semjonov Eesti riigi tänu või veel vähem pealinna teenetemärki," kommenteeris Rõivas.

"Tallinna teenetemärgi andmine Aleksei Semjonovile on sama jabur kui Nobeli rahupreemia andmine Bashar al-Assadile. Ma usaldan täielikult kaitsepolitsei hinnangut, et tegemist on inimesega, kes ei tegutse Eesti riigi huvides. Teenetemärk on Tallinna linna kõrgeim tunnustus ja selle andmine väga küsitava taustaga inimesele on absoluutselt sobimatu. Olen täiesti nõus Aktuaalse Kaamera saatejuhtidega, et sel teemal peab oma hinnangu andma Keskerakonna esimehena ka peaminister Jüri Ratas. Peaministrina on Ratasel piisavalt informatsiooni, mille pinnalt erakonnakaaslase tegevus ühemõtteliselt hukka mõista," lisas Rõivas.

Rõivas säutsus eile sel teemal Twitteris.