Rõivas rääkis, et Tallinna TV ei oma mingisugustki kriitikameelt Tallinna linnavalitsuse ega Tallinnat juhtiva erakonna suhtes. "Minu hinnangul on Tallinna TV maksumaksja raha väärkasutus," kordas Rõivas oma juba varem välja öeldud arvamust.

"Ma ei saa kodaniku ega riigiteenistujana kiita heaks olukorda, kus kohalik omavalitsus, kellel ei ole vahendeid teede remondiks ja lasteaiakohtade tagamiseks, kasutab miljoneid eurosid propagandaks," rääkis peaminister, kelle sõnul saab sellest aru igaüks, kes on Tallinna TV uudiseid jälginud.

"Küllap see on juhus, et ka teie Heimar Lenk, seal "Meediakeskpunkti" saatejuhina osalete," viitas Rõivas ja lisas hiljem, et küllap ka see on juhus, et teisel samal teemal küsijal – Viktor Vassiljevil – on Tallinna TVs oma saade.

"Meie arvamused teiega Tallinna TV küsimuses on erinevad," jäi Rõivas endale kindlaks. "Minu hinnangul peaks omavalitsus esimeses järjekorras keskenduma sellele, et kõik omavalitsuse ülesanded on täidetud ja alles siis on võimalik hakata tegelema kõige muuga. Tallinnas on läinud kahjuks vastupidi."

Lenk omakorda haaras enda sõnul sõnasabast ja küsis peaministrilt, kas peaministri eelpoolöeldu tähendab seda, et Eestis ei tohiks veel teha avalik-õiguslikku ringhäälingut, kuna riigis ei ole rahvale tagatud veel euroopalik elatustase.

Rõivas omakorda vastas, et ERRil ei ole keegi kunagi keelanud otsida tõde ja kritiseerida ka valitsust. "Mulle see meeldib, mulle meeldib, kui on riigi poolt rahastatud ja professionaalne ringhääling," ütles Rõivas. Ta leidis, et Lengi võrdlus rahvusringhäälinguga on kohatu.

"Kõik need kanalid, mis on erakapitali poolt loodud, on vabad esitama ükskõik millist maailmavaadet. Kui tegemist on maksumaksja poolt rahastatava kanaliga, on asi teine," sõnas Rõivas. Tema sõnul ei oleks aktsepteeritav, kui ERR oleks ainult ühe erakonna hääletoru.