“Need 190 töökohta on loodud esimese kolme nädalaga käesoleval aastal, kui see meede tegelikult tööle hakkas. Selles mõttes see 190, ma julgeks öelda, liiga vähe ka ei ole. Meil on aastast veel 49 nädalat jäänud ja ma usun, et aasta jooksul selle meetme abiga saavad töö ikkagi tuhanded inimesed,” rääkis Rõivas riigikogu infotunnis. “Need on reaalsed töökohad. Need on reaalsed töökohad, mida on Eesti majanduses vaja. Need töökohad loob ettevõte.”

“Nii palju sellest palgatoetusest veel, et seda tegelikult toetavad väga ka mitmed väikeettevõtjate ja suurettevõtjate esindusorganisatsioonid. Nad kindlasti ütlevad, et see peaks säilima, et seda peaks rohkem propageerima, et inimesed teaks, et seda on võimalik kasutada. Täna paraku, kuna riik ei ole pidanud eetiliselt vastuvõetavaks seda, et teha ülelinnalist või üleriigilist plakatikampaaniat mingi sotsiaalmeetme reklaamimiseks, siis teada saamine sõltub väga paljuski ka sellest, kui palju meedia kajastab neid arutelusid, mis ka meil siin parlamendis on, ja kui palju ettevõtjate esindusorganisatsioonid suudavad seda väga head meedet kommunikeerida,” rääkis Rõivas.

Keskerakondlase Heimar Lengi väitele, et riik on loonud ainult 119  ja Tallinna linn tuhandeid töökohti vastates sai reformierakondlane suisa pahaseks: “Kõigepealt me räägime kolme nädala, käesoleva aasta kolme nädala statistikast, mis ei olnud mitte 119, vaid 190. Teiseks, kui te ütlete, et Tallinnas on loodud mitu tuhat töökohta või kui te ütlete, et Tallinna linnavalitsuse kaasabil või osalusel on loodud mitu tuhat töökohta, siis mind reaalselt väga huvitaks, kus need mitu tuhat töökohta reaalselt on loodud? Näidake mulle seda! Mina väidan, et see on selline valimisreklaami tase, kus teie erakond on lubanud endale mitmel korral otsest valetamist.”

Eesti vabariigis on praegu üle 90 000 registreeritud töötu.