Delfi uuris peaministrilt, milline on valitsuskliima vahetult pärast Keskerakonna võimuvahetust. Rõivase sõnul näeb Reformierakond nii IRL-is kui sotsides ebakindlust ning loomulikult ei tule see tema sõnul valitsuse töökliimale kasuks.

“Samas on ka viimastel nädalatel tehtud mitmeid Eesti jaoks olulisi otsuseid — eelmisel neljapäeval sõlmitud kokkulepe pensionisüsteemi reformiks on vaid üks näide. Ligi kümmekond aastat jutuks olnud muudatused said lahendatud vähem kui kaks nädalat peale punkti valitsusele esitamist,” tõi Rõivas positiivse näite valitsuse koostöövõimest.

“Tehtud oluliste otsuste kõrval näeb teisejärguliste üksikküsimustega tüli kiskumine eriti halb ja punnitatud välja. Riigikogu liikmete ebaviisakaks kohtlemiseks puudus igasugune vajadus, lahendus on selles küsimuses tegelikult laual,” märkis ta.

“Olen kindel, et inimesed ootavad erakondadelt sisulist debatti uue riigieelarve üle, mitte omavahelist kraaklemist,” leidis peaminister.

Delfi küsimusele valitsuse vahetuse kohta vastas Rõivas, et ei soovi valitsust lõhkuda. “Valitsuskriisi esilekutsumine ei ole mäng.”

Peaminister soovis eile Keskerakonna esimeheks valitud Jüri Ratasele edu ja jõudu. “Suure erakonna juhtimine ei ole lihtne töö,” lisas Rõivas.