Keskerakonna saadiku Mailis Repsi küsimusele raudteeülesõidukohtade turvalisuse kohta vastas Rõivas riigikogu infotunnis, et Raasiku õnnetus oli äärmiselt kahetsusväärne juhtum.

"Seda enam, et ka sellele konkreetsele ülesõidule plaaniti tõkkepuu ehitamist suve teisel poolel. Seda, kas tõkkepuu oleks saanud konkreetse õnnetuse ära hoida, on praegu vara öelda. Uurimine käib ja need annavad kindlasti õnnetuse põhjused täpsemalt teada. Aga kiire järeldus on see, et sellele konkreetsele ülesõidukohale peab jõudma tõkkepuu esimesel võimalusel. Ma usun, et see on tehtav jaanipäevaks, nii on Eesti Raudtee mulle kinnitanud," ütles Rõivas.

Rõivas lisas, et ka kõikidel teistel ülesõidukohtadel, mis on Raasiku ülesõidukohaga sarnased ning mida Tallinna–Tapa raudteel on Rõivase mälu järgi peast öeldes umbes kuus, peaksid kõik selle suve jooksul tõkkepuud saama.

"Kas tõkkepuu kõik õnnetused ära hoiab, väga raske öelda, aga turvalisemaks teeb ta kindlasti," lisa Rõivas.

Tänavu 16. aprillil juhtunud Raasiku rongiõnnetuses hukkusid veoautot MAN juhtinud 59-aastane Avo ja reisirongis viibinud 43-aastane Jelena. Vigastada sai 12 inimest, kellest seitse viidi haiglasse.