Rõivas ütles Delfile, et lisaks sellele, mis seaduses on sätestatud, peab iga lapsevanem lähtuma ka tervest mõistusest. "Mina lapsevanemana ei pea õigeks lastele pakkuda ja kättesaadavaks teha ei energiajooke ega ka teisi turul saada olevaid karastusjooke, mis sisaldavad väga palju suhkrut või on muul viisil laste tervisele kahjulikud."

Siin on lastevanemate teha, kuidas nad kasvatavad ja harivad oma lapsi.
Kuid kas peaks energiajoogid keelustama? Minister leiab, et alustama peaks ohtude teadvustamisest.

"Seda arutelu on mõnda aega Eestis peetud, alaealiste kaitse on üks asi, milles ühiskonnas kipub olema konsensus - et võib ka karme keelustamisi rakendada. Täiskasvanute puhul tuleb lähtuda tervest mõistusest - väga palju asju on saadaval, mille valesti või liigtarvitamisel on tervist võimalik kahjustada." Aga tema jaoks on iseküsimus, et kas neid kõiki on mõtet ära keelata. "Ma arvan, et energiajookide teemalised arutelud on tervitatavad ja vähim, mis me teha saame on teadvustada nende toodete mõju alaealistele ja see on juba oluline eesmärk," arvab minister.

Isana soovib Taavi Rõivas vanematele ka sügishooajal, kui puhkused läbi, tegeleda oma lastega ja anda edasi terveid väärtushinnanguid: "Rääkige erinevate ainet kahjulikkusest ja tegevustest, mis võiksid teie lastele ohtlikud olla." Õpetust saab ka koolist, kuid kodust õpetust miski ei asenda, leiab Rõivas,et lastevanemate roll ja vastutus on jagada õigeid väärtushinnanguid.