"Juhin tähelepanu, et juhtiv riigikogu liige, kes on olnud pikalt ka komisjoni esimees, võttis arvustada väga jõuliste sõnadega meie põhjanaabreid, süüdistades neid justkui Venemaa huvide esindamises, mis on minu hinnangul täiesti kohatu," rääkis peaminister.

Soome on Rõivase hinnangul Eesti jaoks väga oluline liitlane, vahendavad ERR Uudised.

"Neid selliselt solvata on täiesti lubamatu ühelt parlamendipoliitikult, olgugi, et opositsioonipoliitikult," märkis peaminister.

IRL-i esimees Urmas Reinsalu sõnul on aga piinlik hoopis see, kui ülepeakaela taganetakse Eesti positsioonidest.

"Eesti vabariigi peaminister loobub Eesti huvide kaitsmisest ja esitab seda eesti rahvale kui ajaloolist saavutust. See on kas täielik reaalsusest eemalolek või seninägematu saamatus," ütles Reinsalu peale Rõivase väljaütlemisi kajastava artikli ilmumist meediale.

Reaalsus on Reinsalu sõnul hoopis see, et erinevalt Soomest oleks Eestil täna olemas valmidus liikuda LNG projektiga edasi.

"Regionaalne LNG terminal oleks parandanud Eesti energiajulgeoleku, loonud siia uusi töökohti ja elavdanud majandus. Selle asemel loobus Rõivas Eesti varasemast positsioonist ja valis lahenduse, mis ei vasta Eesti huvidele. Peaministril peaks olema julgust tunnistada enda eksimust ja mitte süüdistama neid, kes sellele tähelepanu juhivad," lisas Reinsalu.