Väide, et muul ajal kui valimiste eel on poliitikuid raske koolidesse õpilastega kohtuma kutsuda, peaministri sõnul tema kohta ei kehti.

"Ma käin mööda Eestit ringi väga palju, suhtlen ka koolinoortega, ettevõtjatega, eakatega," loetles Rõivas. "Seda tuleb teha igal ajal, enne valimisi, peale valimisi."

Rõivas on enda sõnul koole külastanud nii sotsiaalministrina kui ka nüüd peaministrina.

Rõivas ütles, et mõistab ühemõtteliselt hukka, kui keegi kasutab koole propagandaks, jagab seal reklaame ja agiteerib valima. "Poliitikud, kes koole külastavad, peavad ikkagi ise ära tabama, kust maalt on tegemist propagandaga ja sellest hoiduma, ja kust maalt on tegemist õpilasi hariva kohtumisega," rääkis Rõivas.

Rõivas soovitas küsida näiteks Tartu Jaan Poska Gümnaasiumi noortelt, kellega ta hiljuti kohtus, millest räägiti. "Helistage ja küsige, kas peaminister tegi propagandat ja kutsus kellegi poolt hääletama," soovitas Rõivas ajakirjanikele ja lisas, et noortega räägiti Eesti elust.

"Põhiline asi, millest ma noortega räägin, on hoopis kaugem tulevik kui valimisperiood," ütles Rõivas. "Küsin neil, millist Eestit nad tahavad selleks ajaks, kui nad saavad minu vanuseks."