"Hoolitseda tuleb nii laste kui ka vanemate eest, kuigi on selge, et iga juhtum on erinev," kommenteeris Rõivas tänases Eesti Ekspressis kirjeldatud juhtumit, kus hooldamiskohustus taheti panna noormehele, kes polnud lapsepõlvest saadik näinud oma isa, kes nüüdseks on end põhja joonud.

Rõivas selgitas, et on olnud mitmeid kohtulahendeid, kus pole lastele ülalpidamiskohustust pandud, kui vanem ise on lapsed hüljanud. "Need on tegelikult olnud erandjuhtumid. Hoolitseda tuleks nii laste kui ka vanemate eest, kuid kui vanemad ei osale kasvatamises, siis ei saa lastelt hiljem hoolitsemist nõuda," ütles Rõivas.

Peaminister Andrus Ansip lisas, et kutsub ajakirjanikke üles toetama konservatiivset peremudelit, mille järgi hoolitsevad nii vanemad laste eest kui ka vastupidi. "Ei saa minna ka seda teed, et lastel pole enam kohustusi vanemate eest hoolitseda," lisas peaminister.

Tänases Eesti Ekspressis kirjeldati juhtumit, kus vallaametnik teatas ajakirjanikule, et tema isa on tunnistatud teo- ja otsustusvõimetuks ning poeg hakkama isa eest hoolitsema. End invaliidiks joonud isa jättis lapsed ja perekonna juba enne laste kooliminekut, ei võtnud lastega ühendust, ega maksnud elatisraha.

Vald neid argumente ei arvestanud ning ähvardas kohtuga, kui poeg ennast isa hooldajaks ei registreeri.