"Täna jõudis selle äratundmiseni opositsiooni tuline eestkõneleja Jaak Juske, nimetades ühistranspordi eelistamist heaks mõtteks," selgitas Aas oma mõttekäiku.

Aasa hinnangul mõistavad ka teised opositsioonipoliitikud peagi, et Tallinnas on ainuvõimalik ummikute vältimiseks arendada ühistransporti, mida on sel suvel ka jõuliselt teostama hakatud.

Kõik Tallinna arengukavad, sealhulgas transporditeemalised, on Aasa kinnitusel olnud arutlusel linnavolikogus ning seal vastu võetud.

"Olen neid kavasid linnavolinike ees selgitanud ja vastanud vägagi kiuslikele ja provokatiivsetele küsimustele. Väita, et neid pole tutvustatud, on alusetu," nentis Aas.

Abilinnapea sõnul on tänaseks toimunud arutelud Soo tänava remondiga kaasnevate liikluskorralduste kohta ka antud piirkonna vabaühenduste ja seltsidega, mistõttu väide teadmatusest ei ole õige.

"Kõikidele linnaelanikele saan veelkord kinnitada, et ilma ühistranspordi eelisarendamiseta jookseb Tallinna liiklus kinni, mistõttu on hädavajalikud nii ühissõidukiradade joonimised, ühistranspordiettevõtete liitmised kui tasuta ühistranspordile üleminek," lisas Aas.

"Paraku on liiklustemaatika selline, kus kõik on asjatundjad ja kindlasti on kõigil omast vaatevinklist ka õigus. Seega peab linn kui vastutaja välja valima selle kõige õigema õiguse ja selle ka parimal moel ellu viima," ütles Aas.