Aas on kindel, et tugevale sotsiaal-majanduslikule ning keskkonnamõjule lisaks on tasuta ühistransport kindlasti ka efektiivne vahend omavalitsuste rahvusvahelise märgatavuse tõstmiseks ning kindlasti lisaks Otepää kui talvepealinna lisandumine tasuta ühistranspordi võrgustikku tuntust tervele Eestile, vahendas Raepress.

Tallinnas tasuta ühistranspordi kasutamiseks tuleb Otepää elanikel isikustada kontaktivaba kaart, millega saaks valideerida oma sõiduõiguse. "Loodan väga, et Andmekaitse Inspektsioon lubab Tallinnal töödelda meie ühistransporti kasutavate Otepää elanike isikuandmeid," ütles Aas ning lisas, et samuti tuleb läbi arutada kokkuleppe toimimine ettevalmistatavas valdade liitmise protsessis. "Juhul, kui uue suurema omavalitsuse territooriumile jääb rohkem kui üks raudteepeatus, eeldame, et ka tekkiva uue valla piires võimaldatakse ka rongis Tallinna elanikele tasuta sõit nii nagu on Tallinna piires tasuta rongisõit."

Taavi Aas teeb ettepaneku nende ja teiste asjassepuutuvate küsimuste arutamiseks korraldada juba tuleva aasta jaanuaris Tallinna ja Otepää koostöös seminar teemast huvitatud omavalitsustele, riigiasutustele ning ettevõtjatele. "Samuti loodan, et seminaril saab osaleda ka rahvusvahelisse tasuta ühistranspordi võrgustikku kuuluv Avesta linn Rootsist ning juhul kui see ettepanek on vastuvõetav, on Tallinna poolt kontaktisik seminari ettevalmistamisel Tallinna Transpordiameti juhataja Andres Harjo," ütles Tallinna abilinnapea.

Tallinna abilinnapea Taavi Aas ja Avesta linnapea Lars Isacsson kirjutasid 17. septembril Avestas alla memorandumile, millega lubavad alates järgmisest aastast vastastikku tasuta sõitu mõlema linna elanikele. Mõlemad linnad kutsuvad kokkuleppega loodud võrgustikuga ühinema ka kõiki teisi linnu, kus ühistransport on tasuta.