Maakondade lõikes on kõige aktiivsemalt tehtud annetusi Harju- ja Tartumaal ning Lääne- ja Ida-Virumaal. Kõige vähem on annetusi laekunud Lääne- ja Raplamaalt. Linnadest on enim annetusi tulnud Tallinnast, Tartust, Pärnust, Rakverest, Tabasalust ja Võrust.

SA Heategevusfond juhataja Paal Aschjemi sõnul teeb projekti tähelepanuväärseks, et annetusi kogutakse keskmiselt ühe euro kaupa. „Tänan südamest kõiki annetajaid, loodame üheskoos aasta jooksul viia teatrisse 10 000 vähekindlustatud last,“ märkis Aschjem.

„Annetada on võimalik ka ühe taarapudeli kaupa ning kogu raha läheb lastele teatripiletite soetamiseks,“ sõnas Aschjem.

SA Heategevusfond Aitan Lapsi, Evelin Ilves ja Eesti Etendusasutuste Liidu 17 teatrit käivitasid käesoleva aasta mais ulatusliku heategevuskampaania „Aitan lapsi“ vähekindlustatud lastele kultuurielamuste pakkumiseks.

Annetusi lastele teatripileti ostmiseks saab teha üle Eesti enam kui 140 pakendiautomaadis, millele on paigaldatud täiendav automaatikanupp. Annetaja ei pea tegema rahaülekannet vaid piisab pandipakendi tagastamisest. Vähekindlustatud lapsed selgitatakse koostöös kohalike omavalitsuste sotsiaaltöötajatega.

„Aitan lapsi“ heategevuskampaaniaga on ühinenud kokku 17 etendusasutust – Eesti Draamateater, Eesti Teatri Festival, Emajõe Suveteater, Endla, Kanuti Gildi Saal, Kuressaare Linnateater, NO99, Nukuteater, R.A.A.A.M., Rakvere Teater, Tallinna Linnateater, Vana Baskini Teater, Vanemuine, Vene Draamateater, VAT Teater, Von Krahli Teater ja Ugala.

Suurematest jaekettidest on projektiga liitunud Rimi, Selver, ETK Maksimarket, Stockmann, Kaubamaja ja Grossi Toidukaubad ning nende kauplustes asuvates Tomra pakendiautomaatides saab annetusi teha.

SA Heategevusfondi Aitan Lapsi lõi 2009. aastal Norra-Eesti Kaubanduskoda koostöös Kuningliku Norra Saatkonnaga. Möödunud aastal toetas fond Põlva Haigla lasteosakonda meditsiinitehnika ja haiglamööbli soetamisel.

Lisaks Norra-Eesti Kaubanduskojale toetavad heategevuskampaaniat Eesti Pandipakend, Tomra Baltic, Tschudi Shipping Company, Eesti Statoil ja DnB Nord Pank.