Lars Christensen on rahul, et ei ole enam Eesti majandusest kõige negatiivsemalt mõtlev analüütik. „Eesti Pank on nüüd pessimistlikum,“ selgitas ta, kirjutab aripaev.ee.

„Aasta tagasi avaldasime hoiatuse, mida ei tohi ignoreerida: kõiki uusi Euroopa Liidu riike ootavad raskused,“ ütles Christensen.

Analüütik võrdles praegust olukorda pohmelliga, mis on seda pikem, mida kõvem on olnud pidu. Tema hinnangul oli pidu väga pikalt kestnud.

„Sa võid olla kurb, et sul on peavalu, samas olla õnnelik, et oled elus. Eestil on ületarbimise eufooria, tervitan Eesti Panga realistlikumat ülevaadet. Tegelikult ei tahtnud ka Danske olla negatiivne, vaid realistlik,“ mõtiskles Christensen.

Danske Banki analüütik on optimistlikum kui aasta tagasi. „2% majanduskavu ei ole palju, kuid annab parema stardipaiga,“ ütles ta.

Praeguses majandusolukorras jagas Christensen riigid võitjateks ja kaotajateks. Võitjatena nägi ta riike, kelle väliskaubandus on tugevas plussis ja kes ekspordivad, nagu Hiina, Indoneesia, Brasiilia, Venemaa, ja kaotajatena on suure väliskaubanduse puudjäägiga importijad, nagu Eesti, Rumeenia, Türgi.