“Minu erakond kaotas valimised ja on selle ära teeninud, kuna erakonna otsustajad on kõrvale kaldunud sellest, mida Res Publica kahe aasta eest lubas,” kirjutab Taagepera Postimehes.

Ta lisas, et Res Publica lubas tsentrismi ja on andnud lausparempoolsust. “Fanaatilised rünnakud vasaktsentrismi väravasse ei sobi kokku paremtsentrismiga. Aga just seal oli Res Publica toetajaskond,” jätkas ta.

Taagepera kirjutas, et kui Res Publica Reformierakonnast veelgi paremale siirdus, jäi erakonna tsentristlik tiib oma veendumuste juurde ja hääletas sõbraliku näoga tsentristidele.

Res Publica üks loojaid meenutas, et erakond täitis tekkides paremtsentristliku tühimiku ning see on tema sõnul ka ainuke koht, kus Res Publical on tulevikku.

Viidates end äraostmatuiks kutsunud Taavi Veskimäele, Ken-Marti Vaherile, Urmas Reinsalule ja Indrek Raudsele, kirjutas Taagepera, et erakonna muutumine sõltub neist neljast, sest nende käes on erakonna kontrollhoovad.

Res Publica kunagine esimees kinnitas, et tsentristlikel seisukohtadel asuvad liikmed ei lahku erakonnast, kuid jätkavad hääletamist tsentristlikult ka siis, kui Res Publica triivib paremale.