Endine haridusminister ja sotsiaaldemokraadist riigikogu liige Peeter Kreitzberg ütles täna Delfile, et õpetajate palgatõusu saavutamiseks tuleks minna maksusüsteemi kallale.

"Isiklikult ma riigi maksusüsteemi muutmist ei planeeriks. Elame kõik ühes taustsüsteemis ning iga maksumuudatus tuleb kellegi arvelt," ütles Sven Sester Delfile.

Pigem näeks Sester tulevikus majanduse elavdamisel ning selgel maksulaekumiste paranemisel planeeritavaid täiendavaid palgatõuse. "IRL on seisnud läbi aastate selle eest, et haridussüsteemi tuua täiendavat lisarahastamist. Usun, et haridusminister töötab läbi kõik võimalused, mis antud eesmärki lähemale tooksid."

Sester ütles, et õpetajate soov, kus ülikoolist tulnu palk esimest korda õpetajana kooli uksest sisse astudes oleks vabariigi keskmine palk, on eesmärk, mille nimel tuleb nii täna kui tulevikus tööd teha.

"Eesti elab hetkel piiratud ressursside tingimustes. Avaliku sektori kulude tõus on peatatud ning jooksvaid kulusid hetkel ei suurendata. Haridusminister on öelnud, et ta näeb ühe võimalusena hetkel koolivõrgu korrastamist, hariduselu paremat korraldamist ning võimaliku vabaneva ressursi ümberjaotamist. Tänastes tingimustes on see kindlasti üheks võimaluseks palgatõusu eesmärgi saavutamisel," sõnas Sester.