“Usun, et antud olukorras ei ole tegemist kokkumänguga ning Jüri Ratas ka tegelikult tahab luua Keskerakonnas uut sisemist töökultuuri ning uut suhtumist euroopalikesse väärtustesse,” ütles Sester Delfile.

Sesteri sõnul tundub Keskerakonna üldkogule lähenedes järjest rohkem, et Keskerakonnas on tekkinud võimekate poliitikute grupp, kes mitte ainult ei tunneta, vaid julgevad ka välja öelda tänase Keskerakonna probleemid — viha kõigi ja kõige vastu, pidev sildistamine ja negatiivne kampaania, vassimine ja poriloopimine. “Ja need ei ole minu sõnad ja arvamus, vaid erinevate Keskerakonna poliitikute viimaste aegade väljaütlemiste ülevaade,” märkis Sester.

“Selleks, et tuua erakond poliitilisest isolatsioonist välja, tuleks erakonnal anda selge hinnang varasematele tegudele, mida on hukka mõistnud kõik Eesti poliitilised jõud ja Eesti üldsus tervikuna. Jüri juhtimisel võib selline väärtushinnangute muutumine toimuda,” arvas Sester.

Sester küsis kas Ratasel selleks ka jõudu ja erakonnasisest toetust jätkub? “Piltlikult öeldes on mõlemad 110 meetri tõkkejooksu stardijoonel, aga Savisaar on lihtsalt 80 meetrit finišile lähemal. Tal on aega ka kõrvalradade tõkkeid Ratasele ette sokutada. Samas tean omast käest, et Jüri on kõva spordipoiss. Eks viimane kuu näitab millise tempo jõuab ta üles kruvida sellel ebavõrdsel distantsil,” vastas Sester oma küsimusele.