Res Publica Tallinna piirkonna eestseisus otsustas teha linnavolikogus vahetuse — asendusliikmena volikogusse tulnud advokaadi Andres Aaviku asemele toodi tagasi riigikoguliige Sven Sester, kirjutab SL Õhtuleht.

Enne valimisi teatas Res Publica eesrindlikult, et parema töötulemuse nimel ei tohi erakonna liikmed kuuluda ühel ajal kohaliku omavalitsuse volikokku ja riigikogusse, hoolimata asjaolust, et seadus seda veel lubab. Sester kavatseb volikogus olla ajutiselt ega loobu kohast riigikogus.

“See pole minu personaalne galopeerimine,” tõrjub riigikogulane Sven Sester isiklikke huve. “Res Publica Tallinna piirkonna juhatus otsustas, et ma volikogusse tagasi läheksin. Ma ei lähe sinna kauemaks kui paar nädalat kuni paar kuud. Erakond on selgelt positsioneerinud, et praegu on vaja panna sinna täiendavaid ressursse ja täiendavat mõistust. Loodame, et Tallinna linnavalitsuses on pöördelised momendid,” tähendab Sester.

Mille poolest temal rohkem mõistust on kui Aavikul, jääb Sesteri jutus segaseks. Küll on aga selge, et murrangulisteks momentideks on linnapea Edgar Savisaare umbusaldamine ja 2005. aasta eelarve.

Tallinna volikogu Res Publica esimees Kaupo Reede väidab, et Aavik vahetati välja seetõttu, et tal ei jätkunud advokaaditöö kõrvalt volikogu tarvis küllaldaselt aega ja pühendumist.

Andres Aavikuga ajalehe reedel ühendust ei saanud.

Kaupo Reede sõnul kestab vahetus nii kaua, kuni Aavikul tekib jälle võimalus pühenduma hakata. “Inimesel on kiiremaid aegu ja inimeste liikumine volikogus käib pidevalt,” väidab Reede. Koos Sven Sesteriga läheb riigikogust Tallinna volikokku ka reformierakondlane Rein Lang, kellele teeb ruumi asendusliige Tiina Mägi.

Tallinna linnavolikokku kuulub ka teine riigikogu aseesimees, sotsiaalliberaal Peeter Kreitzberg.

Kaks viimast poliitika raskekahurväelast pole enne valimisi lubanud, et kahel toolil korraga istuma ei hakka.