Vastates Tarmo Tamme küsimusele palju kasvab ESMiga liitumisel riigiraha laenukoormus, ütles Sester, et kui me osaleme ESMi osakapitalis, siis see ei suurenda meie kulutusi.

"See ei suurenda meie kulutusi, kuna tegemist on finantseerimistehinguga. Ühelt poolt on meil raha, kas see siis tuleb meil reservidest, mis meil täna näiteks on, ja teiselt poolt me suuname selle raha konkreetselt ESM-i aktsiakapitali. Ma ei hakka täna isegi üle käima seda, et ESM-i otsene eesmärk on ju finantsstabiilsuse tagamine. ESM – tegelikult see raha ei ole ju laenusaajale tasuta, ta maksab selle eest ka teatavat intressi," selgitas Sester.

"Ma ei hakka siinkohal üle rääkima teile seda, et Eesti riik võib sealt isegi teenida. See on selles mõttes suhteliselt, ma ei ütleks küüniline, aga selle koha peal siin ei ole see oluline tähelepanek, et võib tekkida olukord, kus nii Eesti riik kui ka muud nn laenuühistus osalejad teenivad ka reaalset raha," kinnitas Sester samas, et rahateenimine ei ole eesmärk. "Eesmärk on finantsstabiilsuse tagamine."