„Küberkaitse ei ole enam ammu uus julgeolekurisk. See on pidevat tähelepanu vajav valdkond, mis mõjutab igapäevaelu,“ lausus Sven Sakkov keskuse teatel. „Tänapäevases maailmas on kõik teemad kübervaldkonnaga seotud ja selleks ei ole paremat meeskonda kui keskuses.“

“Keskuse kiire kasv viimastel aastatel näitab riikide prioriteete. NATO Küberkaitsekoostöö Keskuse asutas 7 riiki. Täna lehvib meie maja ees 15 rahvuslippu,” ütles keskuse lahkuv direktor kolonel Artur Suzik. “Kolme järgmise riigi peatne liitumine keskusega vaid kinnitab seda,” lausus Suzik lisades, et sellega kasvab Küberkaitsekeskus suurimaks NATO tippkeskuseks.
Sven Sakkov oli aastast 2008 kaitsepoliitika asekantsler Kaitseministeeriumis, koordineerides poliitika planeerimise, rahvusvahelise koostöö ning Euroopa Liidu ja NATO tegevussuundi. Sakkov on töötanud Eesti saatkonnas Washingtonis kaitsenõunikuna ning juhtinud Kaitseministeeriumi poliitika planeerimise osakonda. Ta on töötanud ka Eesti Vabariigi Alalises Esinduses NATO juures ning Vabariigi Presidendi Kantseleis.

Kolonel Artur Suzik teenis NATO Küberkaitsekoostöö Keskuse direktorina alates aastast 2012. Varasemalt on ta muuhulgas juhtinud Kaitseväe Staabi- ja Sidepataljoni ning Kaitseväe peastaabi side- ja juhtimissüsteemide osakonda. Kolonel Suzik on teeninud staabiohvitserina ka Eesti Vabariigi Alalises Esinduses NATO juures.

Tallinnas asuv NATO Küberkaitsekoostöö Keskus on NATO akrediteeritud mõttekoda ja koolituskeskus, mis tegeleb küberkaitsealaste uuringute, arendustöö, analüüside, koolituste ja harjutustega. Keskusega on liitunud 15 riiki.