"Lennuõnnetuse uurimine peab kindlasti olema rahvusvaheline ja sõltumatu, et välistada erapoolikud hinnangud," ütles Mikser Delfile.

"Praegu teadaoleva info põhjal on veel vara teha lõplikke järeldusi toimunu sisu ja vastutajate osas, kuid enam ei saa keegi öelda, et praegu toimuv puudutab otseselt vaid Ukrainat ja Venemaad, vaid sealne olukord kujutab endast selget julgeolekuohtu kogu Euroopale," leidis ta.

Küll aga on Mikseri hinnangul selge, et praegu Kagu-Ukrainas valitseva äärmiselt ebastabiilse olukorra on tekitanud Putini agressiivne poliitika ning Kremli poolt toetatud ja relvastatud terroristid.

"Seetõttu peavad lääneriigid kasutama kõiki meetmeid, et sundida Kremlit lõpetama terroristide toetamine, mille tagajärjel hukub iga päev kümneid ja sadu inimesi," jätkas ta.

Mikser avaldas kaastunnet Hollandi ja Malaisia valitsustele, kui ka kõikidele teistele katastroofis oma kodanikke kaotanud riikidele.

Eile õhtul kukkus raketitabamuse järel Ida-Ukrainas alla Malaysian Airlines'i Boeing 777, mille pardal oli ligi 300 inimest, kes kõik hukkusid.