"Alati tuleb valmis olla kõige halvemaks, siis võib olla kindel, et seda ei juhtu," ütles Mikser täna ETV uudistesaatele "Aktuaalne kaamera".

Ministri sõnul peaks kindla valmisoleku demonstreerimine heidutama vastast. "Konkreetsed heidutusmeetmed, millest rääkisin esmaspäeval Brüsselis NATO peasekretäriga, on loomulikult detailsemad, kui need, millest peasekretär rääkis pressikonverentsil," tunnistas Mikser. Samas lisas ta, et numbritest saab rääkida siis, kui nad on tehtud avalikuks.

Mikser ütles, et nii mereväe, õhuväe kui ka maaväe võimekus nii Eetsi kui Baltikumis, suureneb.

"Praegu me räägime lähiaja meetmetest, mida hakatakse rakendama lähipäevadel ja lähinädalatel," kõneles Mikser. "Meie huvi on, et see heidutus oleks kohal pikema ajal vältel. Ka siis kui akuutne kriis Ukrainas laheneb."

"Kindlasti on meie huvi, et kohalolek ulatuks üle aasta lõpu," lausus ta. "Pikaajalisi plaane tehakse juba väga tõsiselt."

Kaitseministri sõnul on püsiv heidutus Baltimere regioonis vajalik. 

Mikser kinnitas, et Eesti on NATO jõudude suurendamiseks hästi valmis. Tema sõnul saabuvad NATO liitlaste esimesed lennukid Ämarisse mais.

NATO tugevdab viivitamatult oma sõjalist kohalolekut idapiiridel vastuseks Venemaa agressioonile Ukrainas, teatas peasekretär Anders Fogh Rasmussen kolmapäeval.

Rasmussen ütles, et NATO õhuturbelennukid teevad rohkem lende Balti riikide kohal ning liitlaste laevad saadetakse Läänemerele, Vahemere idaossa ja mujale, kui seda peaks vaja minema.