"Ärme laseme end hirmutada juttudest Venemaa agressiooni järgmistest sihtmärkidest," ütles Mikser ajakirjanikele pressikonverentsil.

Kaitseminister Mikser tõstis esile Eesti tihedat kaitsekoostööd Saksamaaga ja tema sõnul on Saksamaa mitmekordne osalemine Eesti, Läti ja Leedu õhuturbemissioonil on olnud väga nähtav. "Oleme tänulikud Saksamaale panuse eest ja ootame Luftwaffet septembris 2015 taas uuele rotatsioonile," ütles Mikser.

Kaitseminister tervitas Saksamaa otsust lähetada Bundeswehri ohvitserid alliansi piiririikidesse loodavatesse NATO juhtimiselementidesse. Mikseri sõnul on see samm tugev märk alliansi ühtsusest ja tõsistest plaanidest heidutust veelgi suurendada.

Saksamaa kaitseminister dr Ursula von der Leyeni sõnul jagatakse Saksamaal Eesti muresid ja ohutaju. "Kinnitan, et need mured ja ohutaju, mida Eestis tuntakse, on ka meie jaoks tajutavad. Teie mured on ka meie mured," ütles Saksamaa kaitseminister. "Põhja-Atlandi liidu ühtsuses ei ole mingisugust küsitavust, artikkel viis kehtib."

Kaitseminister von der Leyeni sõnul annavad Eesti ja Saksamaa kaitsekoostöös lähiajal tooni ühised õppused ja jätkuv osalemine Eesti, Läti ja Leedu õhuturbemissioonil.

"Ka sel aastal on neli hävitajat Eesti, Läti ja Leedu õhuturbemissiooniga seotud ning need lennukid hakkavad baseeruma Ämari lennubaasis," ütles von der Leyen. "Saksamaa kaitseväelased võtavad sel ja järgmisel aastal osa rahvusvahelisetest õppustest Eestis."

Kahepoolsel kohtumisel sai Saksamaa kaitseminister põhjaliku ülevaate julgeolekuolukorrast Läänemere piirkonnas ja Venemaa Föderatsiooni sõjalisest tegevusest. Arutluse all oli kahepoolne kaitsekoostöö ja tegevus NATOs.

Saksamaa kaitseminister külastas täna Eestit ning kohtus siin Vabariigi Presidendi Toomas Hendrik Ilvese, peaminister Taavi Rõivase ja kaitseminister Sven Mikseriga.

Samuti külastas ta NATO küberkaitsekoostöö keskust. Minister von der Leyen lahkub Eestist pärastlõunal ning suundub edasi Lätti.