Linnavolikogu esimehe kandidaadiks kinnitati esmaspäeval toimunud valimiskonverentsil Tallinna linnavolinik Erika Salumäe, teatasid erakonnad Delfile.

Ühisnimekiri läheb valimistele loosungi “Inimene eelkõige. Vali sotsiaaldemokraatlik jõud!” all.

Keskseteks valimislubadusteks on tasuta ühistransport 2009. aastaks, pere teise lapse huvihariduse kulude katmine linna eelarvest, koolistaadionide remont ning tervishoiusüsteemi depolitiseerimine.

“Linnavalitsust ja volikogu ei ole vaja poliitikute ambitsioonide rahuldamiseks, vaid linnakodanike huvide eest seismiseks. Seda suudavad teha inimesed, kes on oma ameti saanud tänu kompetentsusele, mitte sugulus- või sõprussuhtele, kes on lojaalsed linnakodanikule, mitte suveräänist valitsejale,” ütles oma ettekandes linnapeakandidaat Sven Mikser.

Linnavolikogu esimehe kandidaat Erika Salumäe toonitas oma kõnes vajadust pürgida inimsõbraliku, jalakäijate, jalgratturite ja koduloomade sõbraliku linnakeskkonna poole Tallinnas.

“Uhked oleme linnas, mis on turvaline ja sõbralik, kus tõepoolest inimene on tähtsam kui mingid abstraktsed numbrid arengukavades ja kenad jooned planeeringutes,” ütles Salumäe.

SDE ja Rahvaliidu ühisnimekirja esinumbrid Tallinna valimisringkonniti on Liina Tõnisson ja Jüri Tamm Haaberstis, Sven Mikser ja Maimu Berg Kesklinnas, Peeter Kreitzberg ja Aivar Kuusmaa Kristiines, Robert Lepikson ja Ene Tomberg Lasnamäel, Erika Salumäe ja Kadi Pärnits Mustamäel, Katrin Saks ja Peeter Mardna Nõmmel, Ivari Padar ja Hannes Rumm Pirital ning Vladimir Maslov ja Eiki Nestor Põhja-Tallinnas.