Lennuvälja lähedal toimuvad ka sõjaväeõppused, kuid sõdurid suhtuvad keskkonda palju hoolivamalt. „Sõdurid käivad ja korjavad enda järelt isegi hülsid ära, ei saa siis sellise ürituse korraldajad enda järelt silte ära viia? Kokkulapitult mahuksid need plastikust tahvlid auto tagaistmele ära,“ heidab pealtnägija korraldajatele ette.

Tema sõnul on plakatid metsa all lennuväljaangaari vahetuse läheduses ja täiesti nähtaval kohal. Seega ei ole usutav, et keegi neid varem näinud ei ole.

Ridala vallavanem Toomas Schmidt ütles Delfile, et vald ei olnud plakatirisustusest varem teadlik. „Me pole seal metsa all uurimas käinud, peab minema vaatama,“ ütles Schmidt.

Tema sõnul ei kuulu Kiltsi lennuväli vallale, vaid Läänemaa Kaitseliidule, seega vald seal mingit järelevalvet ei teosta.

„Me suhtlesime selle ürituse korraldajatega päris tihedalt ja vallal on nende kontaktid olemas, nii et me saame nendega ühendust võtta,“ ütles ta ja lisas, et vald palub Airport Jamil oma plakatid minema viia.

Airport Jami meediajuht oli Reno Hekkonens, kes ütles, et koostöö üritusega lõppes eelmisel aastal, sest tänavu Airport Jami ei toimu. Ta soovitas ühendust võtta korraldaja Janek Tobiga.

Janek Tobi kommentaari siiski saada ei õnnestunud – tema telefon oli välja lülitatud.

Suur klubimuusika festival Airport Jam toimus Kiltsi lennuväljal möödunud aasta 1.-2. augustil.

Plakatil ürituse raames reklaamitud DJ Club kinnitab, et nemad ei ole plakateid metsa alla vedelema jätnud ning ei oma reostustega mingit seost.