„Piletimüügi turgutamiseks katsume kampaaniaga jõuda kõigisse Eestimaa nurkadesse, info inimesteni viia. Türi lillelaadale ja Luige laadale sõidab näiteks spetsiaalne piletibuss," ütles Tallinna Linnateatri avalike suhete juht Kristiina Garancis. Hetkel on müüdud vaid napilt üle poole Tammsaare Väljamäe lõunalaval etenduva „Wargamäe Wabariigi" piletitest, mille hind on 295 krooni. Kokku paisatakse müüki 7000 piletit, kirjutab Eesti Päevaleht.

„Eelmisel aastal oli müügitempo hoopis teine, piletid osteti kiiresti ära," tõdes Garancis. Ta oletas, et põhjus võib olla ka selles, et lavastust mängitakse juba teist suve, kuid erinevalt eelmisest aastast ei tule ettekandmisele kõik viis osa, vaid ainult Tammsaare „Tõe ja õiguse" kolmandal köitel põhinev lavastus.

„Ka tavalavastuste puhul on müük aeglasem. Endiselt lähevad müügiks meie menulavastused, kuid uuslavastustesse suhtutakse tunduvalt ettevaatlikumalt," lisas Garancis. 

Pärnu Endla avalike suhete juht Katrin Ruus sõnas, et teater loodab 4.-9. maini kestva kampaania käigus huvitatuse kasvule kõikide suvehooaja lavastuste vastu. „Muidu on keskmine piletihind umbes 180-200 krooni. 50 protsenti allahindlust tähendab kaht piletit ühe hinnaga," märkis Ruus. 

Alates 1. märtsist kestnud suvehooaja lavastuste müük on Ruusi sõnul seni läinud keskmiselt, välja on piletitest müüdud alla poole. Endla suures saalis on ligi 600 kohta, teise mängupaigana kasutatavas teatri Küünis ligi 120. „Kampaania esimesel päeval on pileteid ostetud mõõdukalt, kuid sellest pole lugu - soodusmüük kestab ligi nädala, mis on tavapärasest pikem periood," ütles ta. Ka Ruusi sõnul on tunda, et ollakse muutunud valivamaks.

Kindlalt tunneb end suvelavastuste osas Eesti Draamateater. „Müük edeneb plaanipäraselt, enamiku saalidest suudame eelmüügist ära müüa," ütles turundusdirektor Toomas Pikhof. Piletid tulid müüki 1. aprillil ning mingit eraldi soodusmüüki või -kampaaniat teatril plaanis ei ole. Samuti on ka suveetenduste mänguruum teiste teatrite omast väiksem: Keila-Joa mõisahoonesse ning endise Heliose kino saali mahub vastavalt 120 ning 200 inimest.

Ugala müügijuht Valli Tamsalu ütles, et Viljandi teater Pärnu Endla moodi tugevat hindade langetamist läbi viia ei kavatse, sama kinnitas ka Tartu Vanemuise pressiesindaja Tambet Kaugema. „Esietenduste müük läheb hästi nii meie suvelavastuste „Charley tädi" kui ka „Härra Punttila ja tema sulane Matti" puhul," ütles Valli Tamsalu. Ugalal toimub praegu soodusmüük, kus etenduste hinnad jäävad vahemikku 100-125 krooni, hiljem tõusevad piletihinnad mõnekümne krooni võrra. 

Tartu Vanemuine etendab sel suvel kaht draamat: Priit Pedajas toob Tartumaal Tammistu küün-teatrisaalis lavale Brian Frieli „Imearsti", juulikuus mängitakse Alatskivi lossi pargis juba teist aastat Emily Brontë „Vihurimäed".

Albu vallas Kukenoosi viljakuivatis etendatakse Tallinna Linnateatri egiidi all Tõnis Mägi „Tarkust" ehk lugejale, kolmele solistile, kammerkoorile ja ansamblile mõeldud heliteost.

Endla teatri suvehooaja avab 3. juulil uuslavastuse „Pimedusega löödud" esietendus. Psühholoogilise trilleri autor on Frederick Knott, lavastaja Tiit Palu. Lisaks on Endla mängukavas kogu täiskasvanutele mõeldud repertuaar.

Draamateater jätkab suvel Madis Kõivu „Lõputu kohvijoomisega" ning möödunud suvest tuttava draamaklassikasse kuuluva Eugene O'Neilli psühholoogilise draamaga „Pikk päevatee kaob öösse".

Rakvere teatri suureks suvelavastuseks on Astrid Lindgreni "Vennad Lõvisüdamed", mille toob teatrimaja taga asuvas Rahvaaias lavale Üllar Saaremäe. Etendusi ümbritseb muinasmaailm, milles vaatajad saavad etenduste eel ja vaheaegadel osaleda. LIsaks lavastab Hendrik Toompere jr Jean Genet' "Toatüdrukud", kelle toimetusi publik saab jälgida Rakvere kesklinna pangamajas.