Preemia žürii, mille liikmed on Kristina Mänd, Mart Raudsaar, Mihkel Kaevats, Raimo Ülavere ja Kaarel Tarand, kutsub lugejaid otsima Eesti kirjutavast ajakirjandusest väärt töid ja neist teatama, et valida välja 100 000-kroonise preemia saaja. Kandidaate saab elektrooniliselt esitada kuni 24. juunini 2010. Žürii jätab endale vabaduse jagada auhinnaraha kahe töö vahel, kuid eelistab ühe auhinna väljaandmist, kui see peaks vähegi võimalikuks osutuma, kirjutab žürii liige Kaarel Tarand Sirbis.

Võidutööks valitakse selline, kust paistab kirjutaja (või ka meeskonna: kujundaja, piltniku ning toimetaja) iseseisev pingutus, töö allikate ja ajakirjandusliku vormistamisega.

Oivaline ajakirjandus taotleb ühiskonna vastukaja, teenib lugeja silmade avamise ja lahtihoidmise ning avalikke hüvelisi eesmärke. Preemia täidab oma ülesande, kui aitab kaasa sellele, et kodumaise pressi lugeja on edaspidi ajakirjanduse suhtes nõudlikum ja valivam. Selles mõttes aitab oivalise ajakirjanduse esiletõstmine ühtlasi ära tunda PR-sugemetega, väheste või ühekülgsete allikatega või mõttevaest ajakirjandust.

Teatades oivalisest ajakirjandusest on lugeja käes võim näidata, et head ajakirjandust ei olegi Eestis nii vähe!

Selle lehe nägemiseks on vajalik Adobe Flash Playeri olemasolu