Kevadpühal, 1. mail avab Eesti Maanteemuuseum külastajatele taas välialad. Muuseum osaleb ka Maaturismi ühingu poolt ellu kutsutud avatud uste päeval. Selle raames kell 12-14 oodatakse huvilisi lastemuuseumisse meisterdama.

Varbuse postijaama näitusekeldris saab näha näitust „Peata kanana liiklemise keerises: 80 aastat liiklust, liiklusohte ja teavitustööd“. Väljapanek on pühendatud esimestele Eesti Vabariigis toimunud liiklusnädalatele. „Aja jooksul on tundmatuseni muutunud nii liiklus kui ka ennetustöö“, sõnas maanteemuuseumi teadur Andres Seene. „Näiteks esimeste ülevabariigiliste liiklusnädalate väärliiklemise demonstratsioonide ajal sai suuremate linnade tänavatel näha nii peata kanadeks kostümeeritud balletiartiste kui ka autosid ja hobuvankreid juhtivaid üleelusuuruses viinapudeleid,“ lisas ta.

Otse Emajõe põhjast jõuab muuseumisse tükike Teises maailmasõjas hävinud Eesti sillapärandist. Rannu-Jõesuu terassilla ferm võtab koha sisse muuseumi välialadel väärika Vati silla naabruses. Alates maikuu teisest poolest saab tutvuda Eesti sillaehitusele pühendatud näitusega.

Muuseumi suvehooaja pidulik avaüritus toimub 19. mail, kui tähistatakse ka muuseumiööd „Öös on pidu“. Sel õhtul avatakse hooajanäitused ja tehakse ühiselt süllapikkune tort, pidutsetakse nii silla all kui silla peal, aastas 1960 ja 2018.

Sel suvel on liikumine muuseumi välialadel tavapärasest erinev, kuna tee-ehitusmasinate ekspositsioonihall on ehitustööde tõttu suletud. Huvilistel ei tasu muretseda, masinad on vaatamiseks paigutatud parklasse ja teise näitusehalli.

Ehitatav liikluskasvatuskeskus ja autoajastu näitus avatakse 2019. a alguses.