Keskkonnaminister peatas 19. oktoobril AS Balti Finantseerimisasutuse metsateatised lõpetamaks tulevasel looduskaitsealal tehtav metsaraie, teatas keskkonnaministeerium.

AS Balti Finantseerimisasutus esitas 1. novembril Tallinna Halduskohtule kaebuse keskkonnaministri otsuse tühistamiseks. Samas taotles firma esialgset õiguskaitset jätkamaks kohtumenetluse ajal metsa raiumist.

Kohus ei rahuldanud esialgse õiguskaitse taotlust märkides, et Balti Finantseerimisasutuse kinnistul metsaraie tegemine toob kaasa elupaikade kahjustamise.

Kõigil huvilistel on kuni 26. novembrini võimalik tutvuda keskkonnaministeeriumi Harjumaa keskkonnateenistuses ja Harku vallavalitsuses loodava looduskaitseala kordusekspertiisi kohase kaitse-eeskirja eelnõu, seletuskirja ja asukohaskeemiga.

Samaks ajaks ootab keskkonnateenistus Suurupi kaitseala moodustamise osas ka maaomanike ettepanekuid ja vastuväiteid. Kaitse alla võetava piirkonna 15-le maaomanikule on keskkonnaministeerium saatnud välja teated kaitseala moodustamise kohta.

Moodustatava Suurupi kaitseala pindala on kokku 190,5 hektarit, millest 133 hektarit on riigimaa või jätkuvalt riigi omandis olev maa. Tulevane kaitseala koosneb kolmest vööndist — Ninamaa piiranguvööndist, Suurupi sihtkaitsevööndist ja Mere sihtkaitsevööndist.