"Õppusel harjutame pataljoni kaitse- ja viivituslahingut ning viime läbi lahinglaskmise, kus meil on esimest korda võimalik harjutada koos liitlaste sõjalennukitega," ütles suurtükiväepataljoni ülem kolonelleitnant Kaarel Mäesalu kaitseväe peastaabi teatel.

Turmtule nime kandev harjutus jaguneb kaheks osaks. Esimeses, kuni üheksanda aprilli lõunani kestvas faasis, keskendutakse taktikalisele tegevusele ning harjutatakse muuhulgas dessanditõrje toetamist ja allüksuste kaitset õhurünnakute vastu.

Esmaspäeval Rakke vallas algav taktikaharjutus liigub Väike-Maarja lähiümbrusest Rakverre, kus teisipäeval ja kolmapäeval harjutatakse suurtükiväepataljoni positsioonide kaitsmist vastast mängiva 1. jalaväebrigaadi ajateenijate allüksuse vastu. 

Alates kolmapäeva õhtust kuni neljapäeva pealelõunani tegutsevad ajateenijad Kadrinas ja Tapa lähiümbruses. Õppusel kasutatakse paukpadruneid ja lõhkepakette.

Õppuse teine faas ehk pataljoni lahinglaskmine algab reedel, 10. aprillil kaitseväe keskpolügoonil ja kestab kaks päeva. Laskmisest võtavad osa üks pataljoni tulepatarei, kelle kasutada on kaheksa 155mm kaliibriga haubitsat FH70 ja Ameerika Ühendriikide õhuväe hävituslennukid F16.