Nimelt on Keldrimaa täheldanud, et üha enam pigistavad suurürituste korraldajad kiirabi või meditsiinilise abi koha pealt silma kinni, kirjutab Eesti Päevaleht.

“Mõned ürituste korraldajad ona kas majandusraskuste tõttu või lihtsalt kasumi suurendamiseks ja ürituse läbiviimise loa saamiseks märkinud ürituste meditsiinilise julgestamise läbiviijaks eraisiku või organisatsiooni, kellel ei ole vastavat tegevusluba ega pädevust,” sõnas Keldrimaa.

Tavainimesele tähendab see, et kui suurel üritusel peaks juhtuma midagi tõsisemat, peab sinna kohale ruttama tavaline valvekiirabi, mis omakorda võib tähelepanuta jätta teised linnas olevad hädalised.

“Kiirabibrigaadide hulk Tallinnas on väike — 17 brigaadi 400 000 elaniku ja turistide jaoks — ja enamus aega hõivatud väljakutsetega,” lausus Keldrimaa.

Ka Tallinna kiirabi peaarst Raul Adlas on täheldanud, et korraldajad kooskõlastavad oma üritusi üha vähem, kuid õnneks oleme siiani õnnestustest pääsenud. Adlase sõnul on riskikohad suurkontserdid, suured spordivõistlused, demonstratsioonid ja meeleavaldused, kus võib oodata vahejuhtumeid.