Kaitseväe suurim maaväeõppus Kevadtorm, millest võtab osa üle nelja tuhande kaadrikaitseväelase, ajateenija, kaitseliitlase, reservväelase ja ametniku peetakse tänavu 3.-19. maini Lääne- ja Ida-Virumaal, ütles BNS-ile õppuse pressiesindaja.

Tänavuse Kevadtormi põhiraskus on kanda Kirde kaitseringkonna üksustel. Õppusel osaleb kaitseringkonna staap ja tema sõjaaja üksused, sealhulgas kokkuharjutav jalaväepataljon, mille sõdurid lähevad pärast Kevadtormi reservi. Samuti formeeritakse õppuse ajaks reservistidest koosnev jalaväepataljon ja teisi väiksemaid allüksusi, muuhulgas ka viis Kaitseliidu kompaniid.

Tänavune Kevadtorm on jagatud kolme põhilisse etappi: ümberpaiknemine, koostegevusõpe ja lahinguülesannete täitmine. Koostegevusõpe algab 9. mail ja selle kestel saavutavad kaitseringkonna üksused koostöövõime. Üksused harjutavad erinevaid lahinguliike nagu viivitus, kaitse ja rünnak.

Lahinguülesannete täitmine algab 12. mail ja selle käigus hinnatakse allüksuste koostööd ning võimet tegutseda erinevates lahinguolukordades. Vastutegevuse põhiraskust kannavad õppusel peamiselt Scouts-pataljon ja Läti kaitseväe jalaväekompanii.

Õppuse käik näeb ette, et 3.-11. maini toimub tegevus Vinni, Väike-Maarja, Tapa ja Laekvere valdades, seejärel laieneb tegevus ka Jõhvi, Illuka, Mäetaguse, Kohtla, Toila, Maidla, Sonda, Sõmeru ja Rägavere valdade territooriumile.

Õppuse üldjuht on maaväe ülem kolonel Indrek Sirel.

Tänavu kümnendat korda toimuvat Kevadtormi korraldatakse igal aastal erinevas Eesti piirkonnas: 2003. aastal peeti Kevadtormi Lääne-Virumaal, 2004 Ida-Virumaal, 2005 Valga- ja Võrumaal, 2006 Ida-Virumaa ja Jõgeva maakonnas, 2007 Tartu- ja Põlvamaal, 2008 Lääne- ja Ida-Virumaal, 2009 Lääne- ja Ida-Virumaal ja Jõgevamaal, 2010. aastal Pärnu- ja Viljandi maakonnas ning 2011. aastal Tartu-, Võru- ja Põlvamaal.