Kolonnid alustasid liikumist kell 6 hommikul marsruudil Paldiski-Keila maantee, Tallinna ringtee, Peterburi maantee ja Tapa-Loobu maantee ning jõuavad Tapale hiljemalt kell 10, teatab kaitseväe peastaap oma kodulehel.

Piibe maanteel Jägala piirkonnast Kärknani liiguvad kaitseväe sõidukid kell 7 kuni 10, Tartu-Jõhvi maanteel kell 7 kuni 12 ja Tartu-Kallaste-Mustvee maanteel kell 10 kuni 14, Võru-Põlva-Tartu vahelistel teedel liiguvad kaitseväe kolonnid kell 6 kuni 13. Tavalisest tihedam on Kaitseväe sõidukite liiklus varahommikul Tapa-Käravete vahelisel maanteelõigul.

Kaitseväe sõidukite liikumiskiirus maanteel on kuni 70 kilomeetrit tunnis ja sõidukite pikivahed on 100 meetrit.

9.-25. maini korraldatav Kevadtorm viiakse läbi peamiselt kaitseväe keskpolügooni aladel Kuusalu vallas ja Kadrina valla loodeosas. 21.-23. mail liiguvad üksused keskpolügoonilt läbi Tapa, Albu ja Aegviidu valla Anija valda. Õppus hõlmab ka Jõelähtme ja Raasiku valda ning Loksa ja Tallinna linna.

Õppusel osalevad esmakordselt merevägi ning liitlaste üksused Ühendkuningriigist, Belgiast ja Lätist, Leedust ja Poolast.

Kevadtormil osaleb üle nelja tuhane kaitseväelase, kaitseliitlase, reservväelase ja ametniku. Õppus on lõpueksamiks ajateenijatest jalaväepataljonile, mis tegutseb 1. Jalaväebrigaadi koosseisus, pärast Kevadtormi lähevad selle sõdurid reservi. Kevadtormi raames osalevad õppekogunemisel maa ja mereväe reservväelased ning Kaitseliidu Harju, Tallinna ja Rapla maleva kaitseliitlased.

Vastutegevust teeb õppusel Scoutspataljon, millele on allutatud Ühendkuningriigi ning Läti jalaväekompaniid ja Leedu luurerühm. Koos õhutõrjepataljoniga osaleb õppusel Belgia õhutõrjeraketirühm ning koos õhuväega Poola ründelennukid Su-22.

Kevadtorm lõpeb 25. mail lõpurivistusega Kuusalu staadionil.

Tänavu üheteistkümnendat korda toimuvat Kevadtormi korraldatakse igal aastal erinevas Eesti piirkonnas.